90. Re: Král Šumavy 13. 02. 2025 - 09:52
Butterfly (89):Ty mi připomínáš toho inkvizitora z Karamazovejch, co chtěl upálit i JežíšeRubas nema kapsy...
89. Re: Král Šumavy 13. 02. 2025 - 09:00
vladyk (88):Tak máš napsat rovnou Bartošová ! Já opravdu kdejakou padlou rádoby "hvězdu" nesleduji. A Tv Šlágr také ne.88. Re: Král Šumavy 12. 02. 2025 - 10:15
Butterfly (87):Ajo.Rubas nema kapsy...
87. Re: Král Šumavy 12. 02. 2025 - 08:10
vladyk (80):Opravdu stran Ivety netuším vo co go. Tak atmosféra ponuré šumavské krajiny je neoddiskutovatelný tahák, přímo na dané téma. Kachyňovi tam zase bzučely dráty, no. Taky supr. Pro mě je to seriál, prostý komunistické demagogie a lží, natočený dle vzpomínek skutečného Krále Šumavy. Jestli je to podbarvené tak nebo onak, mě rozhodně játra netrhá. Já si to pouštím vždy v pondělí, protože v neděli sleduje ženská Limity a já se těším na Lucku Výbornou. To je vlastně, po sportu a nějakých dokumentech jediné, co v Tv sleduji. Jinak tam má ženská obsazeno Netflixem. Já u toho stejně většinou chrním. Na Krále jsem byl celkem zvěda, neb jej předcházela dobrá reputace a především hejty bolševických přizdisráčů. U mě dobrý ! A stejnětak i Bratři.86. Re: 11. 02. 2025 - 22:38
Bob Ash (85):No vidíš. A pak si nemůžeš pustit diskusi Tóny Hluchoněmce s Kanimůrou.Rubas nema kapsy...
85. Re: 11. 02. 2025 - 22:22
jeniik (82): Že existuje web tn.cz jsem si tak nějak vědom, existenci televize jako takový už jsem vytěsnil. Teda kromě toho zařízení, to furt mám a používám, jen asi nemám anténu.Ceterum censeo ruSSiam delendam esse.
84. Re: 11. 02. 2025 - 14:41
vladyk (83): No tak já jsem primárně škodolibě zvědavý, že... ;-) Ale jinak jasně, můžeš si číst filosofický kecy amatérských politologů a pak se divit, nebo si přečíst tn.cz, vidět, že se řeší máslo a mít v babišovi jistotu desetinásobku ;-)autickar.cz
83. Re: 11. 02. 2025 - 13:56
jeniik (82):Já to teda nečtu, ale tipuju, že ten, kdo se s tím myšlením lidu průběžně seznamuje, se nebude u voleb ani moc divit XDRubas nema kapsy...
82. Re: 11. 02. 2025 - 13:14
Bob Ash (81): ty nečteš pravidelně tn.cz, abys věděl, co si myslí lid?autickar.cz
81. 11. 02. 2025 - 12:34
Zajímavá debata, připomněla mi, že patrně ještě existuje televize Nova. Zajímavé.Ceterum censeo ruSSiam delendam esse.
80. Re: Král Šumavy 11. 02. 2025 - 09:54
Butterfly (79):Nedělej Zagorku :-) Iveta šla před Králem, taky osud podanej "populárnější formou". Hranejch dokumentů je všude za korunu kornout a nepřijdou mi nestravitelný, i když jsou bez limonády.Rubas nema kapsy...
79. Re: Král Šumavy 11. 02. 2025 - 08:59
vladyk (76):Vona v tom hraje nějaká Iveta ?? Sem si nevšim. Tou populárnější formou jsem myslel, že je pro diváka asi více stravitelná, než jen nějaký dokument, byť třeba hraný.78. Re: Král Šumavy 10. 02. 2025 - 13:00
jeniik (77):Jo, tak nějak asi.Rubas nema kapsy...
77. Re: Král Šumavy 10. 02. 2025 - 12:07
vladyk (65): hele borec ma na namixování zvuku pro hodinovej film ty hodiny třeba dvě. Se s tím neserou, je to jen kontent, vole.autickar.cz
76. Re: Král Šumavy 10. 02. 2025 - 10:57
Butterfly (75):Jj, poněkud populárnější forma v podání Novy. To je hezkej obrat, to se ti povedlo :-) "Ivetu" jsi viděl?Rubas nema kapsy...
75. Re: Král Šumavy 10. 02. 2025 - 08:19
vladyk (73):V té době bylo jaksi samozřejmé a nezpochybnitelné, že vůdčí úlohu má ta Strana. S tím Kachyňa nemohl nijak polemizovat. Obskurní "Pekař" byla jen sprostá populistická agitka a taneček na mrtvolách provorepublikových filmových star. Za sociální pošetilosti páně Wericha, který radostně obludnému režimu posloužil. Jeho pozdější prozření na tom nic nezmění. "Rodáci" už ukázali tu pravou farizejskou tvář a zvrácenost totalitního režimu a "po zásluze" šli do tresoru. Třídní boj ve své nahotě. Zajisté vzpomeneš i na ten seriál "Rodáci" , kterým režim uvedl vše na tu správnou pravou míru.74. Re: Král Šumavy 09. 02. 2025 - 19:00
vladyk (70): Málo interierů bylo při filmování OK, že se to nedělalo pak na zvuku znovu. Dnes herci ani moc mluvit a artikulovat neumí.. Nemají školu a nejsou protřelí zkušeností. U některých je to marný, u některých to časem příjde.... Umeni zit spociva v tom, umet se vcas rozhodnout, na co se driv vys*at ...
73. Re: Král Šumavy 09. 02. 2025 - 10:55
Butterfly (71):Tak jistě, z tohohle úhlu pohledu to tak je. Ale když si tu ideologii odpářu, tak je mi milejší noir detektivka než nažehlená romantika zelenýho lesa... mmch v tom "komunistickým paskvilu" myslím nepadne o Straně Jediné Správné ani slovo...Rubas nema kapsy...
72. Re: Král Šumavy 09. 02. 2025 - 10:51
petrklm (67): hele, na svem zarizeni mam akorat zvuk kvalitnější a silejsi, lec rozdily to zasadne neodboura :) Leda mozna nejak nastavit stredak jen na frekvenci dialogu a posilit ho, no :)71. Re: Král Šumavy 09. 02. 2025 - 09:37
vladyk (64):Tak ta "Novácká" verze je realitě nejblíže, když čerpá z pamětí právě toho Krále Šumavy, Josefa Hasila. Esenbáci nikdy krály pohraničí nebyli ! Vesměs to v těch letech, ale i poté až do konce, byla soldateska SNB a Min. vnitra. S armádou nijak nesouvisela. Za jejich zločiny stojí memento asi 212 zabitých lidí ! Lidí, kteří prchali ze zadrátovaného komunistického koncentráku ! Kachyňův zručně nafilmovaný komunistický paskvil jen posloužil totalitní demagogii a rozhodně nebyl onomu režisérovi ku cti. Proč se zhostil spáchat dílko adorující vrahy, je jen na jeho svědomí. Doba jistě byla nelehká.Podpora rozvoje (reklama)
(c) 2005-2013, USMotors
Při potížích napiste na info@usmotors.cz)